Stappen op de Via Limburgica

Wanneer

21/10/2023    
08:00 - 16:00

Waar

Café 'In de Gouden Ster'
Bergerkampstraat 16 , Dilsen-Stokkem, Limburg, 3590

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Op zaterdag 21 oktober kan je meestappen op de Via Limburgica. Ook al is de Via Limburgica een middeleeuwse pelgrimsweg, voor de hedendaagse pelgrim die vanuit Limburg of noorderlijker landen naar Compostela wil wandelen is de Via – in combinatie met de Via Monastica, een prima optie. Deze route door het Maasland, de Kempen, Haspengouw en Waals-Haspengouw biedt veel afwisseling in landschappen en loopt langs historische plaatsen die soms uitdrukkelijk naar het pelgrimsverleden verwijzen. In zes stapdagen brengt de Via Limburgica je van Thorn naar Boneffe. Daar volgt hij verder de Via Monastica naar Namen, het verzamelpunt voor vele compostelapelgrims uit de Lage Landen.
Dit jaar stappen we de eerste etappe van de Via Limurgica van Thorn naar Elen. Vanaf volgend jaar worden er twee etappes volgen : één etappe in het voorjaar en één etappe in het najaar.
In Thorn sluit de Via Limburgica aan op de Jacobsweg Niemeghen en paseert de route vrijwel onmiddellijk de grens met België. We wandelen door een landschap van Maasplassen dat na de grindwinning is ontstaan, stappen door het Rivierpark Maasvallei om zo te arriveren in Aldeneik waar we eventjes halt houden bij de prachtige romaanse Sint-Annakerk met beelden van Harlindis en Relindis, de abdissen van het klooster dat ze stichtten in de 8e eeuw . We vervolgen onze tocht naar Maaseik, waar we een bezoek brengen aan de prachtige Siint Jakobskerk, een van de zeldzame gebouwen met een rococo-interieur . In de namiddag stappen we verder naar Elen.
Meer info op de website van het Vlaams Compostela Genootschap of te bekomen via mail naar [email protected]. Inschrijving op voorhand is verplicht.
Samenkomst voor deze activiteit is op de parking Café ‘In de Gouden Ster’, Bergerkampstraat 16 in Dilsen Stokkem.
Van hieruit wordt eenieder met wagens gebracht naar het vertrekpunt van de wandeling in Thorn.

Plaats een antwoord

Gerelateerde berichten

Limburgs Volkskundig Genootschap